OPLEIDINGEN

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij dan wat je moet doen? Zo niet: leer dan nu reanimeren en de meest voorkomende letsels te behandelen door het volgen van een EHBO-cursus. Denk hierbij aan het aanleggen van diverse verbanden, wat te doen bij verslikking of verstikking, wat te doen bij warmte- en koudeletsels, hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer, etc, etc.

Via onze vereniging is het mogelijk een dergelijke EHBO-cursus te volgen. Ook herhalingslessen en behalen van eventuele (aanvullende) certificaten behoren tot de mogelijkheden.

 • Diploma Eerste Hulp: deze beginnerscursus bieden wij elk jaar in de maand april aan. Na het volgen van deze cursus bent u in staat om op juiste wijze eerste hulp te kunnen verlenen. Reanimatie en het gebruik van een AED zit hierbij inbegrepen. De cursus wordt afgesloten met een examen. De minimale leeftijd voor het volgen van deze cursus is 16 jaar en het diploma is 2 jaar geldig. Om het diploma geldig te houden moet u herhalingslessen volgen.
 • Herhalingscursus: onze leden volgens jaarlijks herhalingslessen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.  Wanneer deze voldoende gevolgd worden dan wordt elke 2 jaar het diploma verlengd. Let op: hoewel een diploma een geldigheid heeft van 2 jaar, bent u wel verplicht jaarlijks te herhalen.
 • Aanvullende certificaten: bij voldoende interesse bieden wij onze leden de mogelijkheid aanvullende certificaten te behalen. Hierbij kunt u denken aan:
  • Eerste Hulp bij Wandelletsel
  • Eerste Hulp bij Sportongevallen
  • Stop de bloeding - Red een leven
  • Eerste Hulp bij Drank en Drugsongevallen

Alle cursussen worden gegeven door een erkend instructeur (m/v) van Het Oranje Kruis / Nederlandse Reanimatie Raad. De locatie van de cursussen is de brandweerkazerne van Ruinen. Na het behalen van het Diploma Eerste Hulp bent u natuurlijk van harte welkom om lid te worden (niet verplicht) van onze vereniging!

Hebben wij uw interesse gewekt of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met onze cursuscoördinator, ook voor de actuele data en lesgelden.

Let op: sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) deze cursus wanneer u een aanvullende verzekering heeft. Informeer hiervoor bij uw eigen zorgverzekeraar.